Tagozat

Milyen tagozatra gyere ha fizikát akarsz tanulni a Leöveyben?

Hmmm…. elsősorban matfiz, másodsorban biokém vagy info, vagy esetleg nyelvi tagozat, amik szóba jöhetnek.

A fizika iránt érdeklődőknek a legjobb választás mindenképpen a matematika-fizika tagozat, itt az elméleti órák mellett kéthetente laborfoglalkozásokon vehetsz részt. Az alapszintű fizikaismereteken túl, itt már 9-10. évfolyamon biztos tudásra tehetsz szert, így akár a fakultáció megkezdésére rendelkezhetsz olyan ismeretekkel, amelyek a többi tagozaton nem kerülnek terítékre. Ilyen például a változó forgómozgás, vagy a termodinamikai körfolyamatok 🙂 A fizika tagozat Neked való, ha fizikus, mérnök, pilóta… szeretnél lenni.

Ha nem vagy még teljesen elköteleződve a fizika iránt de szereted a természettudományokat, akkor a biológia-kémia tagozaton is nagyon színvonalas fizikaképzést fogsz kapni. Amellett, hogy széles rálátást kapsz mindhárom szakterületre, a későbbiekben nagy hasznát veheted az itt megszerzett tudásnak. A 10. évfolyam végén akár még fizikát is választhatod fakultációs tantárgynak. A biológia-kémia tagozat Neked való, ha vegyész, biológus, orvos… szeretnél lenni.

Abban az esetben, ha csak érdekel a technika világa, de nem szeretnéd a fizikát sem elhanyagolni, jó választás lehet az informatika tagozat. A két tantárgy módszerei, szükséges attitűdjei nagyon hasonlítanak egymásra, így nem lősz mellé az informatika tagozattal sem. A 10. évfolyam végén ezen a tagozaton is választhatod a fizikát fakultációs tantárgyként. Az informatika tagozat Neked valló, ha programozó, mérnök-informatikus… szeretnél lenni.

És a végére plusz egy… Akkor sem jársz rosszul ha a Leövey valamely nyelvi tagozatára jelentkezel, akár négy, akár öt évfolyamos képzési rendszerben teszed ezt. Egy biztos nyelvtudás mellett innen is van lehetőséged a tanulmányaid második felében emelt óraszámú fizika képzésben részt venni.

Összefoglalva:

Tagozat neveA fizikaoktatás a 9-10. évfolyamon
Matematika-fizikaemelt szint
Biológia-kémiaközépszint
Informatikaközépszint
Idegen nyelv (angol/német)erős alapszint

A matematika-fizika tagozat bemutatkozó videója:

A fizika tagozatos osztályok fizikatanárai: Kiss Ildikó, Varga Szabolcs